Bloggnorge.com // Livet i Frankrike
Start blogg

Livet i Frankrike

Parisere, kulturkræsj og reiseglede

Matvrak

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 11. mars , 2016 kl. 16:30

IMG_20160308_164334

Nå er det helg, og jeg ser frem til å dra ut å spise med to jenter som jeg ble kjent med på den forrige språkskolen jeg gikk på, her i Paris.

Kjæresten min spøker hele tiden med meg om at jeg bruker altfor mye penger på mat, og at alle pengene mine går til å reise eller spise. Det er forsåvidt sant, og særlig bra er det ikke. Jeg merker at jeg har lagt på meg noen flere kilo etter at jeg flyttet hit.

Så hvis du noen gang har planer om å flytte til Frankrike, eller reise hit på språkreise eller langvarig ferie, vær OBS på dette:

Bakerier og konditorier finner du over alt. Omtrent på hvert eneste gatehjørne. Og uansett hva du smaker så kommer det til å føles som de beste makronene du noensinne har smakt, de beste croissantene, de beste baguettene, de beste…ja, du skjønner tegninga. Første gang jeg var i Paris, var jeg her på en 1 ukes ferie, og var i en total ekstase gjennom hele ferien. Jeg ble forelsket i Frankrike….via magen.

Besøker du et torg samtidig som det tilfeldigvis er bondemarked på torget, så forvent å se flere oster på én gang det dobbelte av ostedisken på Meny. For ikke å snakke om, BEDRE oster. Hvis du er som meg og digger ost da (hallo, det ligger i bloggnavnet). Men problemet med ost er at man blir rimelig feit hvis man spiser for mye av det. Dessverre.

På bondemarkedene selger de vanvittig mye oliven også. Det er nå hvertfall sunnere å stappe i seg masse av det, enn ost. Digg er det også . Jeg trodde faktisk ikke det var mulig å selge så mange forskjellige varianter av oliven før jeg kom hit.

Og så var det vin. Som forresten er latterlig billig her (20 kroner cirka for ei flaske av de billigste.  Liker du vin, kommer du til å få alkoholproblemer i Frankrike.  Jeg elsker rødvin. Noe ekspert er jeg ikke, men jeg vet fra hvilke Franske regioner jeg liker vinen best (Côtes du Rhone og Bourgogne) , og ja, jeg foretrekker Fransk rødvin. Hvitvin derimot, foretrekker jeg fra Tyskland.

I Frankrike er det forresten veldig populært med fruktøl. Det smaker omtrent ikke som øl i det hele tatt, og det passer meg fint – for jeg liker ikke vanlig øl. Fruktølen som selges i Frankrike kommer stort sett fra Belgia og Nederland, men også noe fra Tyskland. Jeg foretrekker kirsebær-ølen Kriek fra Belgia. Men denne fair-trade bananølen er også sykt god!

11218864_10206914527810767_4218022720489455849_n

Da gjenstår det å se  hva som står på menyen hos Les 5, som er restauranten jeg skal på ikveld. God helg!

12038276_10207542390906952_5974394367249683813_n

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.