Bloggnorge.com // Livet i Frankrike
Start blogg

Livet i Frankrike

Parisere, kulturkræsj og reiseglede

Mine, dine og våre tradisjoner

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 18. mars , 2016 kl. 21:46

Igår var det en dag som nordmenn ikke feirer men feirer likevel. Dagen hvor man kler seg i grønt,  går på pubber for å drikke øl og høre på keltisk musikk, og kanskje skaffer seg effekter med firkløvere og leprechauns (finnes det egentlig et norsk ord for det?). Jeg snakker selfølgelig om St. Patricks Day!

Det er utrolig hvor mange slike dager man feirer både i Norge og i utlandet, som ikke har noen som helst kulturell, tradisjonell eller historisk tilhørighet for oss. Hvor mange i verden er det for eksempel som feirer Halloween og Valentines Day? Veldig mange, spesielt de yngre, vet ikke hvorfor det feires engang. Men de gjør det likevel, fordi det er gøy. Mange eldre virker å være i mot disse «stjålne» tradisjonene og mener de kun er kommersielle feiringer som kun eksisterer for at butikkene skal tjene noen slanter ekstra på å lure folk til å kjøpe tull og tøys. Og hva er så galt med det? Først og fremst burde man se på disse feiringene som noe sosialt og hyggelig. Det er noe folk ser frem til, og hva er vel galt med å glede seg til konkrete datoer? De ekstra små gledene i livet er utrolig viktige, og hvis noen blir glad av å dra på kostymeparty på Halloween eller gå med grønn hatt og drikke øl på St Patricks Day, så er jo det bare supert?

Dagen igår feiret jeg ikke på en Irsk pub, ironisk nok. Det finnes uttalig mange av dem i Paris, men vi (meg, to amerikanere, ei italiener og ei fransk jente) endte likevel opp på en annen expat bar/restaurant. En Kanadisk en! Den heter The Moose og er det ultimate hengested i Paris om du elsker sport og Amerikansk junkfood. De har 14 TVer som viser sport til en hver tid, og serverer den digge kanadiske retten Poutine, som egentlig bare er pommes frites med brun saus, ost og løk, men her serveres også forskjellige varianter av retten, med andre ingredienser. Men basen er pommes frites! Sunn og avansert gourmetmat med andre ord. Cocktailmenyen er variert og spennende. Jeg drakk en cocktail som het Eskimo Kiss og spiste tortilla chips og dipp, og masse jalapeno poppers. Utrolig sunt det også. Eller ikke.

Feirer du dager som ikke egentlig tilhører den norske kulturen? Feirer du St Patricks Day?

2016-03-17 10.17.34 2

Jeg fant ut at jeg ikke eier noen som helst grønne t-skjorter, så da ble det t-skjorta som jeg kjøpte i en tilfeldig souvenirbutikk da jeg var i Dublin i November.

Processed with VSCO with g3 preset

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.