Bloggnorge.com // Livet i Frankrike
Start blogg

Livet i Frankrike

Parisere, kulturkræsj og reiseglede

Herlige opplevelser – Pont Audemer, Frankrike

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 28. mars , 2016 kl. 20:00

Helgen min har vært helt fantastisk, og jeg er virkelig heldig som har en kjæreste som liker å stelle i stand hyggelige overraskelser til koselige anledninger. Påske skal jo tross alt være koselig, og påske-egg og TV-kos står på agendaen i dag, siden helgen tross alt var travel med å slappe av på spahotell for å deretter dra på biltur og oppdage nye steder, overnatte i ny by og igjen oppleve en annen by.

Jeg velger å kun fortelle om Fredag/Lørdag i dette innlegget, for ellers kommer det til å bli innmari langt.

Det tok kanskje 1 time og 30 minutter å kjøre fra Paris til Pont Audemer, det lille tettstedet hvor spahotellet lå. Vi ankom rundt 17:30 og fikk da en omvisning rundt på hotellet. Fine blomsterbuketter prydet bordene i de forskjellige rommene, i harmoni med vintage interiør og store vinduer. I lounge-rommet sto et stort hvitt piano klar til å brukes, og hotellsjefen hintet til at dette kunne vi gjerne få lov til. Kjæresten min lo og sa at alle de andre gjestene kommer til å rømme hvis de gir en av oss adgang til pianoet. Veldig sant.

2016-03-26 07.37.23 22016-03-26 07.41.11 1

Utenfor hotellet var det grønt og fint. Herlig vær med solskinn gjorde stemningen bare enda bedre. Det var utrolig fint å kunne koble av fra storbylivet i stille og fredelige omgivelser som dette.

2016-03-28 06.23.48 12016-03-28 06.24.02 1

Bildet under viser utsikten fra balkongen vår. Frisk og god natur!

2016-03-26 10.24.36 12016-03-26 10.27.13 1

Rommet vårt var stort og fint, og vi fikk hvert vårt glass med champagne som velkomstdrink. Badekåper og tøfler fikk vi også, som var utrolig praktisk siden planen vår var å hoppe rett ut av klærne og rett inn i badetøy, og ta trappa ned til bassenget og jacuzzien. Både jeg og kjæresten elsker å bade, så vi oppførte oss som to små barn på sydentur. Jeg rakk såvidt å legge merke til at bikinien min egentlig er litt for trang og får meg til å se superfeit ut, før vi allerede hadde løpt ned til bassenget. Vel…

2016-03-25 11.36.35 2 (1)2016-03-26 10.29.03 1

Etter litt over en times tid med basseng og jacuzzi, var det tid for å dusje, skifte klær og gjøre oss klare til middagsreservasjonen på hotellets restaurant. Restauranten hadde en «fixed menu» for oss som hadde booket overnattingen med rabatt via det franske nettstedet Very Chic, hvor mises en bouche (liten smaksopplevelse før forrett) forrett, hovedrett, digestif (shot med sterk alkohol som skal hjelpe på å få gang i fordøyelsen) ostetallerken og dessert var inkludert i denne menyen. Øvrig drikke kom utenom. Vi startet med champagne, mises en bouche bestående av boudin noir (blodpølse), foie gras (gåselever), eplebiter og sopp. Det høres vanvittig ekkelt ut, men er veldig godt. Jeg er dessverre allergisk mot skalldyr og spurte om det var mulig å få noe annet servert istedenfor, til forrett, og joda, det skulle jeg få. Jeg fikk verdens kjipeste tallerk bestående av agurkskiver, tomatskiver, noen få salatblader, og….rødbeter av alle ting. Og ingenting var blandet sammen, men lå på hver sin side av fatet. Uten dressing, sitronsaft, krydder, noen ting. Nedtur. Jeg ba om sitronsaft og pepper, for å gjøre det beste ut av salaten selv. Servitøren virket oppriktig lei seg og beklaget, og jeg ble kjempeflau. Og fikk dårlig samvittighet. Stakkars, det var jo ikke hans feil. Jeg sa at salaten var god, og at det gikk helt fint.

Deretter sto hovedretten for tur: and, artisjokk og puré av søtpotet. Dette var godt, men skulle gjerne likt å hatt litt flere grønnsaker, eller i det minste fått litt mer artisjokk på tallerkenen. Shotten vi fikk etter hovedretten var en blanding av Calvados (eplesprit), eplepuré og tørr cider. Altfor godt, og absolutt ikke sterk smak. Kunne fint ha drukket meg dum på flere glass av det der. Ostetallerkenen var stor og variert, så der var jeg også fornøyd. Jeg elsker ost – altfor mye. Og så var det desserten da. Den var OK. Små biter av frukt i vaniljekrem og karamellskorpe og kanel. Med en kule mango-sorbet i midten. De lille små mini-dessertene som vi også fikk ved siden av, var derimot fantastiske. Hvorfor? Fordi det var blant annet trøfler, jo. Nam!

2016-03-27 03.33.04 12016-03-27 06.44.36 1

Det ble en sen kveld, og vi var begge trøtte og slitne da vi sto opp klokka åtte for å dusje, pakke, gå tur i nærområdet for å nyte de siste øyeblikkene der, før frokost – og før vi dro videre til overraskelsen som kjæresten hadde planlagt for meg. Uansett hvor trøtt jeg var, så var det likevel en trøst at frokosten var herlig og tanken på en overraskelse som ventet senere på dagen ga meg det ekstra energi-støtet som jeg trengte.

2016-03-27 06.46.08 1

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.