Bloggnorge.com // Livet i Frankrike
Start blogg

Livet i Frankrike

Parisere, kulturkræsj og reiseglede

Honfleur, Normandie – en liten Fransk perle

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 29. mars , 2016 kl. 16:22

Etter en nydelig formiddag som jeg skrev om i forrige innlegg, fortsatte bilturen til nytt sted, ny overnatting. Vi dro til havnebyen Honfleur, som var rundt en times kjøretur videre.

Jeg hadde på forhånd booket et hotellrom til oss, og kjæresten ordnet med middagsreservasjon på en fin restaurant i byen, til senere på kvelden. Byen var koselig, med en fin liten havn full av båter og omkranset av restauranter i gamle søte hus. Været var veldig ustabilt. Det ene øyeblikket var det sol og 19 grader, og brått ble det regn og storm, før det deretter ble opphold igjen. 2016-03-27 10.26.26 1

Jeg elsker å besøke nye byer. Frankrike er så stort og variert. Det er så mye vakkert å se, og landet er så utrolig rikt på historie og kultur. Kjæresten min elsker også å reise og er veldig stolt av landet sitt, så han har på en måte blitt som en slags ambassadør for meg. Jeg elsker å kunne dele alt jeg opplever her, sammen med dere. Jeg håper virkelig at det inspirerer andre til å reise mer også!

Processed with VSCO with g3 preset

 

 

Hotellet vi bodde på het Entre Terre et Mer, og er et trestjernes hotell. Jeg fant hotellet på Booking.com sin app og valgte det på grunn av god omtale og rimelig pris. De ansatte var hyggelige, rommet var greit, frokosten var grei, alt var greit. Det var som forventet, og vi var fornøyd med det. Beliggenheten til hotellet var midt i byen, så det var kort vei til alt. Det ble noen pils og cocktails på en bar ved havna, og deretter middag på restauranten La Tortue. Maten var god – spesielt desserten – men vi syntes begge at det egentlig var overpriset for hva det var. Råvarene som ble brukt var ikke spesielt dyre råvarer. Men godt var det uansett!

Processed with VSCO with c1 preset

Mises en bouche (bildet over) med diverse grønnsaker i curry, wasabi og peanøtter

Forrett (bildet under). Salat med spansk skinke, toast med camembert ost, chips, og diverse grønnsaker, i balsamico og kremet dressing sammen.

2016-03-27 03.17.29 1

Hovedrett (bildet under). Biff middels stekt, eplepuré, potetmos og chips
2016-03-27 03.18.55 1

2016-03-27 03.19.54 1Dessert (bildet til høyre). Sjokolade mousse med krokanbunn, og saus av hvit sjokolade. 

 

På søndag morgen måtte vi dra videre, fordi kjæresten skulle spille kamp, og jeg ble satt igjen i samme by som han skulle spille kamp i, for å utforske byen Le Havre på egenhånd. Skal skrive om det i neste innlegg! Imorgen, som i dag, poster jeg to innlegg, fordi imorgen er det Onsdag og igjen tid for Ukas Restaurantbesøk!

I mellomtiden, noen flere bilder fra Honfleur…

2016-03-27 01.24.36 12016-03-27 01.21.53 1

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.