Bloggnorge.com // Livet i Frankrike
Start blogg

Livet i Frankrike

Parisere, kulturkræsj og reiseglede

Ukas Restaurantbesøk: Hippopotamus (fransk kjede)

Kategori: Restaurantbesøk | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 30. mars , 2016 kl. 15:26

Frankrike er kjent som et gastronomisk land med restauranter på hvert eneste hjørne av hver eneste gate. Omtrent hvertfall. Derfor forbinder vel ikke de aller fleste Frankrike med kjederestauranter i samme stil som Egon og TGI Fridays som vi har hjemme i Norge? Men jo, det finnes faktisk to egne versjoner av våre kjente kjære, her også. Og nei, TGI Fridays finnes ikke i Frankrike. Ikke enda, hvertfall.

I dag skal jeg skrive en liten anmeldelse av restaurantkjeden Hippopotamus. Det er først og fremst en familierestaurant, men det er like mye vennepar og kjærestepar som kommer hit. Restauranten serverer både alkohol (vin, øl, cocktails) og alkoholfri drikke, og har et helt greit utvalg av biff/steik, hamburgere, salater, pluss litt til. I tillegg har dem sharing platters – men dessverre fjernet favoritten min fra menyen – og et utrolig stort utvalg i tilbehør til hovedrettene. Du kan velge mellom ratatouille (middelhavsgrønnsaker stekt lenge i olje), bakt potet, pommes frites, aligot (blanding av potetmos og masse ost) eller en grønn salat. Saus kan du også velge i tillegg. Da blant annet mellom roquefort (blåskimmel ost), bernaise eller barbeque. Det er definitivt en restaurant jeg kan anbefale om du skal ut å spise sammen med noen som er kresen, siden du kan skreddersy såpass mye av hovedretten selv. Restaurantens dekor er veldig basic. Rødt, brunt, mur, tre. Restaurantene finner du som regel i områdene rundt turistattraksjonene, og på de aller fleste store kjøpesentere.

2016-03-29 09.33.24 1

Jeg valgte først å bestille sharing platter, som jeg delte med kjæresten. Den besto av churros laget av potet, og toast med tapenade (tomatpaté), skinke og ost. Deretter falt valget på en burger med ricotta ost, grillet paprika, rødløk og pesto.

Processed with VSCO with c1 preset

 

Forretten var helt OK. Toasten var grei nok, men jeg kunne fint laget det hjemme. Sausen var hvitløkssaus, og det er noe jeg liker godt. Salte churros av poteter var noe jeg aldri hadde sett før. Jeg forbinder churros med noe søtt, som serveres med kanel og sukker eller melis, på tivoli eller fra food truck. Så dette var positivt. Veldig godt!

Hamburgeren var helt grei. Kjøttet var stekt slik som jeg liker det. Medium. Paprikaen var god, rødløken var fersk, brødet var helt OK, og det var egentlig altfor mye ricotta ost og altfor lite pesto (et tafatt, såvidt synlig skimt av pesto på ene delen av brødet). Bakt potet er jeg veldig glad i, og rømmedressingen som fulgte med var god, med hakket gressløk. Roquefort-sausen kunne man merke at var industriell, men likevel fin smak.

Så konklusjonen er:

+ Greit prisnivå, stort utvalg, åpent selv på helligdager, og praktisk sted å ta med de som kan være litt vanskelige i matveien

– Det er som med kjederestauranter flest. Det mangler personlig preg, og kvaliteten er middels.

2016-03-29 09.27.58 1

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.